Kaastaartje met noten en druiven
Aantal personen: 4
Ingrediënten
70 g rozijnen
3 el witte port
piedeeg
100 g harde Hollandse geitenkaas in plakjes
5 el slagroom
zout en peper
130 g gezouten cashewnoten
300 g witte druiven
100 g Hollandse gatenkaas in plakjes
3 eieren
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Rozijnen onder koud stromend water afspoelen en daarna in port ca. 10 minuten weken.
- Eieren met slagroom en peper en zout loskloppen.
- 2/3 van de cashewnoten grof hakken.
- Korstjes van kazen snijden en plakken halveren.
- Vorm van 24 cm diameter volgens piedeegrecept bekleden met deeg(gaatjes in bodem).
- Bestrooien met paneermeel.
- Helft van kaasplakken over bodem verdelen.
- Helft van rozijnen en helft van gehakte noten hierover verdelen.
- Andere helft van plakjes kaas hierover en vervolgens de andere helft van noten en rozijnen.
- Eiermengsel nogmaals doorroeren en over de taart schenken.
- Taartje in het midden van de oven in ca. 25 à 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Uit de oven nemen en laten afkoelen.
- Taartje in 12 punten snijden.
- Per persoon 2 punten gegarneerd met de druiven en de overgebleven cashewnoten.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gepofte appel met bokbier-karamel
Warme appels op een spiegel van gele vla
Appelstrudel met vanilleijs
Verse vijgen met Amarettoroom
Chocolademousse