Kaastaartje met noten en druiven
Aantal personen: 4
Ingrediënten
70 g rozijnen
3 el witte port
piedeeg
100 g harde Hollandse geitenkaas in plakjes
5 el slagroom
zout en peper
130 g gezouten cashewnoten
300 g witte druiven
100 g Hollandse gatenkaas in plakjes
3 eieren
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Rozijnen onder koud stromend water afspoelen en daarna in port ca. 10 minuten weken.
- Eieren met slagroom en peper en zout loskloppen.
- 2/3 van de cashewnoten grof hakken.
- Korstjes van kazen snijden en plakken halveren.
- Vorm van 24 cm diameter volgens piedeegrecept bekleden met deeg(gaatjes in bodem).
- Bestrooien met paneermeel.
- Helft van kaasplakken over bodem verdelen.
- Helft van rozijnen en helft van gehakte noten hierover verdelen.
- Andere helft van plakjes kaas hierover en vervolgens de andere helft van noten en rozijnen.
- Eiermengsel nogmaals doorroeren en over de taart schenken.
- Taartje in het midden van de oven in ca. 25 à 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Uit de oven nemen en laten afkoelen.
- Taartje in 12 punten snijden.
- Per persoon 2 punten gegarneerd met de druiven en de overgebleven cashewnoten.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Soezentoren met lemon-curd
Abrikozenkruimelvlaai
Gepocheerde appel in gelei met gebakken appelbolletjes
Cheesecake
Citroen-yoghurt bavarois